Iohannis, consultări cu USR. Dan Barna, primele declarații după întâlnirea cu președintele

Dan Barna
Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a oferit primele declarații după consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, pe tema referendumului.

I-am transmis poziția USR conform căreia este nevoie de o consultare și acest referendum pentru justiție este o miză fundamentală pentru România în perioada următoare. Există susținere deplină și neechivocă a USR pentru acest referendum. Am discutat și despre inițiativa Fără penali, inițiativă pe care președintele o apreciază. A și contribuit inițial la demararea ei și ne-a felicitat pentru că a fost o inițiativă și un efort grozav care a generat acest rezultat, referindu-ne la decizia CCR, care pune această inițiativă Fără penali în funcții publice pe traiectoria unei modificări a Constituției.

I-am transmis că USR consideră un mecanism de tip MCV, la nivel european, face parte din oferta noastră electorală pentru europarlamentare și este un foarte bun instrument pentru a duce mai departe aceste principii ale statului de drept și ale luptei anticorupție la nivel european, scoțând cumva România și Bulgaria din poziția în care sunt.

În rest, a fost o discuție legată de perioada următoare, despre campania pentru referendum. Este și președintele implicat. Referendumul va fi una dintre temele pe care le vom avea și le vom susține în evenimentele noastre de campanie. , a declarat Dan Barna, la Palatul Cotroceni.

Întrebările de la referendum, discutate cu Iohannis

Totodată, Dan Barna a declarat că președintele României a discutat cu delegația USR și despre întrebările care vor fi puse la referendum.

Am discutat despre aceste întrebări. Ne-a spus doar că sunt foarte apropiate de temele care sunt transmise Parlamentului ca teme de referință pentru aceste întrebări. Sunt destul de similare, a fost răspunsul președintele USR întrebărilor jurnaliștilor.

Vezi și: USR PLUS, listă candidați la europarlamentare 2019

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel