Iohannis, către ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: Aveți o sarcină foarte grea. Securitatea nu are culoare politică

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la preluare mandatului de ministru al Apărării de către Nicolae Ciucă, că acesta are o sarcină foarte grea la conducerea Ministerului. Totodată, Iohannis i-a mulțumit fostului ministru Gabriel Leș și a precizat că securitatea națională nu are culoare politică.

"Ministerul Apărării și dumneavoastră toți aveți o sarcină specială, o sarcină foarte grea pe care împreună trebuie să o îndeplinim cu excelență. Securitatea națională trebuie garantată cu orice preț. Repet, cu orice preț, știți bine. Noi, toți împreună, dumneavoastră, cu conducerea Ministerului, cu Guvernul și cu mine trebuie să garantăm românilor securitatea națională. Securitatea națională nu este negociabilă și nu are culoare politică. În acest sens, am abordat tematica încă de la începutul mandatului meu, când spre surprinderea multor politicieni, i-am invitat să încheiem un pact național pentru securitatea națională, care prevede 2% din PIB pentru apărarea României și s-a realizat acest lucru.

În CSAT am discutat și hotărât care vor fi programele de achiziții, de instruire și care va fi abordarea strategică a României pentru a garanta acest obiectiv vital pentru România, securitatea națională. Domnule ministru, știți bine care sunt prioritățile României în domeniul pe care îl veți gestiona. (...) Domnule prim-ministru, vă solicit întregul sprijin al dumneavoastră pentru domnul ministru Ciucă și pentru problemele legate de securitatea națională", a declarat, marți, Klaus Iohannis, la sediul Ministerului Apărării Naționale, transmite Mediafax.

"Nicolae Ciucă este un bun cunoscător al problemelor din Ministerul Apărării"

Șeful statului a afirmat că Nicolae Ciucă este un bun cunoscător al problemelor din Ministerul Apărării și din domeniul securității naționale. "Domnule prim-ministru, vă felicit pentru preluarea guvernării și pot să vă spun că acum cu toții ne simțim mai bine cu o guvernare deschisă pentru rezolvarea adevăratelor probleme ale României. Domnule ministru Ciucă, vă felicit pentru preluarea mandatului. Domnule general, sunteți probabil cel mai bun cunoscător al problemelor din acest Minister și a tuturor problemelor legate de securitatea națională. Mulțumesc domnule prim-ministru că ați cooptat un adevărat profesionist în echipa dumneavoastră guvernamentală. Domnule ministru Leș, vă mulțumesc pentru munca depusă în mandatul dumneavoastră", a declarat Klaus Iohannis.

La ceremonia de predare și preluare a portofoliului Apărării Naționale au participat ministrul Nicolae Ciucă, fostul șef al instituției Gabriel Leș și prim-ministrul Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel