EXCLUSIV  Iohannis - avocat Trump, scrisoare. Vâlcu: Bruxelles-ul, în offside

Jurnalistul Val Vâlcu a avut o reacție după scrisoarea lui Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, trimisă lui Klaus Iohannis în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

Această mișcare lasă în offside Uniunea Europeană, mai precis pe funcționarii europeni, cu MCV (Mecanism de Cooperare și Verificare), și toate ambasadele care au refuzat cu obstinație să vadă abuzurile din Justiție și probele în acest sens.

De ce? Pentru că pe de-o parte le convenea situația, România putea fi astfel controlată prin MCV. Pe de altă parte, pentru că funcționarii respectivi aveau o responsabilitate pentru această perioadă de abuzuri. Toți cei care au decorat-o pe Laura Codruța Kovesi, toți cei care ne-au felicitat pentru lupta anticorupție au responsabilitatea pentru că s-au făcut că nu văd abuzurile.

Nu poți într-un stat de drept să faci ordine cu nedreptăți și abuzuri. Într-o democrație nu poți încălca tu legea pentru a o aplica. Nu vorbim despre vinovăția sau nevinovăția celor condamnați, ci de modul incorect în care s-a făcut justiția.

Iată că America, de la distanță, începe să pună ordine lăsând în offside Bruxelles-ul.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel