EXCLUSIV  Iohannis - avocat Trump, scrisoare. Renate Weber: Ca să fiu sinceră... asta cred!

Renate Weber
Renate Weber

Parlamentarul independent, afliliat la grupul ALDE european, Renate Weber este, potrivit unei declarații pentru DC News, de acord pe fond cu scrisoarea avocatului lui Trump, Rudolph Giuliani, dar consideră declarația acestuia  cel puțin ciudată.

Renate Weber nu își aduce aminte să îl fi văzut până acum pe Rudolph Giuliani exprimându-se public despre România și vede scrisoarea acestuia ca fiind în totală opoziție cu opinia oficială a SUA. 

"Faptul că Rudolph Giuliani a scris această scrisoare, ca să fiu foarte sinceră, mi se pare un pic ciudat. De când până când îl preocupă pe Giuliani situația din România, pentru că până acum nu l-am văzut niciodată exprimându-se public. Mai vad că este pe linia total opusă ambasadei SUA care este îngrijorată de fix inversul acestei probleme. De asemenea, declarația lui Giuliani nu reprezintă ceea ce îi spune el lui Trump sau nu reprezintă opinia lui Trump despre această chestiune", a declarat Weber.

"Pe fond sunt de acord"

Weber spune că în anumite privințe opiniile lui Giuliani se suprapun peste ceea ce a susținut în mai multe rânduri în Parlamentul European.

"Sigur că pe fond sunt de acord cu ceea ce spune, sunt lucruri pe care le-am spus și noi la Parlamentul European, dar nu cred că această opinie poate influența nici măcar informal politica Departamentului de Stat american, Giuliani nereprezentând administrația americană. Cred că ambasada SUA nu va reacționa la această declarație decât cel mult prin a preciza că este opinia unui particular și atât. Cu siguranță sunt de acord cu Giuliani în ceea ce privește faptul că protocoalele secrete au reprezentat un atac la statul de drept. Cred însă că nu aceste opinii ne ajută, ci faptul că ar trebui aici, pe plan intern, să realizăm că  protocoalele au constituit o problema reală și că trebuie să ieșim din acest mod de a face justiție",  a mai spus Weber pentru DC News.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel