Urmărește emisiunea live


Iohannis, avertizat. Codrin Ștefănescu: ''Nu vom sta cu brațele încrucișate''

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat după ce Klaus Iohannis a transmis două scrisori prim-ministrului Viorica Dăncilă în care explică de ce a refuzat propunerile pentru Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor. Ștefănescu anunță că PSD nu va sta cu brațele încrucișate.

Este absolut aberant modul în care și-a motivat Klaus Werner Iohannis refuzul de a numi miniștri. Este la mintea cocoșului că în momentul în care Guvernul trimite niște nominalizări, miniștri propuși îndeplinesc toate condițiile legale. Ce spune Articolul 2 din Legea 90? Faptul că miniștrii trebuie să fie cetățeni români. Toți sunt cetățeni români. Și Ilan Laufer este cetățean român, și Lia Olguța Vasilescu este cetățean român și a fost până acum Ministrul Muncii, și Mircea Drăghici este cetățean român. Spune legea că trebuie să se bucure de drepturile electorale, adică nu au suferit condamnări penale care le interzic drepturile electorale. Nu au suferit condamnări penale, sunt oameni foarte serioși și competenți, nu sunt în incompatibilitate.

Vreau să îi reamintesc domnului Klaus Iohannis că pe vremea USL-ului, când noi l-am propus viceprim-ministru și ministru de Interne, el era profesor de fizică. Deci nu îl recomanda nimic să fie ministru de Interne, că nu a tras cu pușca, nu știa nici administrație ca ministru de interne, nu știa absolut nimic, dar era o chestie politică.

În condițiile de astăzi, Guvernul a propus oameni competenți, care sunt de meserie în zona în care au fost propuși. Lucrurile sunt foarte clare. Iohannis continuă să își bată joc de România și să sfideze tot, deciziile CCR, Constituția țării și legile. Face tot ce stă în putință să provoace suspendarea sa din funcția de președinte. Știe foarte bine că în momentul de față România DE abia a preluat Președinția Română a Consiliului Uniunii Europene., a spus Codrin Ștefănescu, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Ne menținem propunerile. PSD nu va sta cu brațele încrucișate

'Ne menținem propunerile vizazi de Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. Vreau să anunț toată România că PSD nu va sta cu brațele încrucișate și vom folosi toate posibilitățile legale pentru a-l determina pe Iohannis să respecte Constituția., a încheiat Codrin Ștefănescu.

Vezi și: Iohannis, motivare refuz miniștri. Coita: Am aflat adevăratul motiv

Iohannis, motivare refuz miniștri. Carmen Dan: Ar fi fost bine să fie preocupat mai degrabă de...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel