Iohannis, avertisment pentru Guvern și MApN

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat, miercuri, Guvernul şi Ministerul Apărării Naţionale să acţioneze "mult mai eficient" pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice.

"România îşi ia în serios rolul de stat membru NATO, iar eu sunt ferm angajat încă de la începutul mandatului în susţinerea credibilităţii ţării noastre la nivel aliat. Ne respectăm angajamentele asumate în cadrul NATO. Suntem în al treilea an consecutiv în care alocăm 2% din PIB pentru Apărare, în baza acordului politic pe care l-am iniţiat la preluarea mandatului de preşedinte al României, în 2015, dar nu este suficient. Am spus-o şi o repet: atenţionez Guvernul României şi, mai ales, Ministerul Apărării să acţioneze mult mai eficient pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice la care ne-am angajat, astfel încât să fie asigurată cheltuirea completă şi cu folos a sumelor alocate", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferinţa "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre".

El a subliniat că este în interesul României să-şi consolideze capabilităţile naţionale de apărare pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă.

La conferinţă participă şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, preşedintele Centrului pentru Analiza Politicilor Europene, Peter B. Doran, consilieri prezidenţiali, diplomaţi.

Vezi și: Remaniere guvernamentală - CEX PSD. Lista lui Chirieac cu miniștrii care ar trebui schimbați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel