Iohannis, avertisment pentru Guvern. Chirieac, ipoteză-cheie: Atunci referendumul devine inutil

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac a analizat, la Antena 3, declarația de ultim moment a președintelui Klaus Iohannis cu privire la referendumul de pe 26 mai. 

Klaus Iohannis a declarat că va adresa Parlamentului o nouă consultare pentru a lărgi aria de cuprindere a referendumului de pe 26 mai. Președintele a avertizat Guvernul României să nu emită ordonanțe de urgență în domeniul Justiției până când nu se exprimă poporul. Analistul Bogdan Chirieac a declarat, luni, la emisiunea Esențial, de la Antena 3, că, în acest moment, alianța PSD-ALDE poate să invalideze referendumul doar printr-o singură decizie.   

Citește și: Președintele Iohannis, atac grav la PSD. Avertisment pentru Guvern

"Nu are nicio prerogativă legală pentru a împiedica Guvernul"

"Guvernul PSD-ALDE poate, din capul locului, să scoată de pe hartă referendumul domnului Iohannis, să-l invalideze din start. Cum? Dând ordonanțele de urgență atât de așteptate în domeniul Justiției prin care societatea româneasă este scoasă de sub tutela statului subteran. Este vorba inclusiv de acte de dreptate pentru că dacă ai fost judecat de un complet ilegal constituit, e clar că sentința nu este legală, este elementar lucrul acesta. Unii au beneficiat de această prevedere, că au fost în termen de 30 de zile, alții care au avut ghinion nu beneficiază. Deci, fundamental, dacă astăzi Guvernul PSD dă ordonanțele de urgență pe Justiție, degeaba mai face referendum domnul Iohannis. Va trebui să îl înfrunte politic pe domnul Dragnea și PSD-ul în alegeri. Domnul Iohannis speră că statul subteran îl va aresta pe Liviu Dragnea și atunci, sigur că da, cu Liviu Dragnea scos din joc, competiția politică se desfășoară altfel. Îngrijorat fiind de lucrul acesta, domnul președinte Klaus Iohannis a ieșit public spunând că avertizează Guvernul să nu emită ordonanțe de urgență. Că dacă nu, ce? Nu are nicio prerogativă legală pentru a împiedica Guvernul să dea ordonanță sau să facă proiecte de lege. Și dacă Guvernul dă, ce se întâmplă? Atunci referendumul său pe Justițe, făcut strict din motive electorale, devine total inutil, o cheltuială de 40 de milioane de euro aruncată pe apa sâmbetei", a declarat Bogdan Chirieac.   

Citește și: Referendum de europarlamentare. Iohannis, nouă decizie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel