Iohannis, atenționat de un lider PNL: ”Nu poți să pedepsești societatea”

Liderul grupului deputaților PNL, Ludovic Orban, a transmis clar și răspicat că liberalii trebuie să susțină măsurile de relaxare fiscală din Codul Fiscal.

”Înțeleg îngrijorările președintelui Iohannis. Eu nu cred că trebuie să pedepsești economia românească, societatea românească, pentru faptul că un guvern nu este de încredere și nu prezintă garanții că se încadrează în țintele fiscal-bugetare stabilite și că are capacitatea ... . Nu poți să pedepsești cetățenii pentru faptul că Guvernul nu este bun (...) În ceea ce mă privește pe mine, eu susțin clar și am și declarat public că PNL trebuie să susțină în continuare Codul Fiscal”, a spus Ludovic Orban, citat de evz.ro.

Vezi și: Analist: Motivul pentru care PSD nu poate ieși de la guvernare

Liderul deputaților liberali a adăugat că România ar trebui să negocieze cu UE un deficit bugetar de 2%: ”Eu cred că România poate să negocieze un deficit de 2%. Este un deficit care, ținând cont de creșterea economică, este un deficit sustenabil și care poate fi chiar un stimulent”.

Prim-vicepreședintele PNL a explicat că a votat Codul Fiscal, pentru că cele mai multe măsuri sunt susținute de liberali.

”Cea mai mare a măsurilor sunt măsuri susţinute de Partidul Naţional Liberal. A fost amendament PNL (n.r. - reducerea TVA de la 20 la 19%), ca de altfel şi celelalte măsuri: renunţarea la supra-acciza pe combustibil, taxa pe construcţiile speciale. Ce e adevărat, ce a introdus PSD în plus faţă de solicitările noastre a fost reducerea impozitului pe dividende, pe care în mod evident şi noi am susţinut-o, pentru că poate fi un stimulant pentru companiile care încearcă să scoată profitul din ţară, în special pentru multinaţionale sau companiile străine care având un procent de 5% din dividende poate nu o să se mai străduiască să externalizeze diferite pentru a-şi masca profitul sau pentru a-şi reduce în mod artifical profitul”, a mai declarat Ludovic Orban.

Citește și: Dezvăluire bombă despre relația Ponta-Antonescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel