Iohannis, atac la PSD după noile propuneri de miniștri. Chirieac: Se pregătește să respingă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a susținut o conferință de presă, pe tema proiectului de buget pentru 2019, după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă a trimis noile propuneri de miniștri la Palatul Cotroceni. Analistul politic a comentat mesajul transmis de Administrația prezidențială în care atacă PSD și favorizează liberalii.

Întrebat care critică la adresa PSD i se pare cea mai relevantă având în vedere că președintele Iohannis a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, o multitudine de critici cu privire la social-democrați pe tema proiectului de buget pentru anul 2019, analistul politic Bogdan Chirieac susține că nu consideră relevantă nicio critică, iar ceea ce face Klaus Iohannis ar trebui să îl facă șeful Opoziției.

''Nu este nicio critică relevantă. De ce credeți că ar fi reale? Este normal. Președintele nu înțelege să fie președintele tuturor românilor. Are un discurs pe care trebuia să îl aibă șeful Opoziției. Dacă avea domnul Orban discursul acesta, asta era, asta e Opoziția în România, deși Opoziție în lumea civilizată nu înseamnă neapărat să tai totul. Vedem în Statele Unite ce a ieșit între republicani și democrați cu zidul, dar nu asta e problema. Problema este că președintele se pregătește să respingă proiectul legii bugetului, să îl atace la Curtea Constituțională. Eu înțeleg că se debitează bugetul de anul trecut numai până în 31 martie, apoi e un vid legislativ, că și legiuitorul nu și-a putut imagina că poate exista atât de rea voință. Normal, până în 31 martie ar trebui să tranșeze. Probabil că PNL va ataca bugetul la CCR, îl va ataca și președintele, o să îl țină de la promulgare. Există mari șanse să depășim 31 martie fără buget'', a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Violetei Romanescu, la România TV.

Vezi și: Iohannis niciun cuvânt despre miniștri! Atacă PSD, promovează PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel