Iohannis, ATAC la Guvernul Grindeanu din cauza unei noi OUG

Administrația Prezidențială a lansat un atac la adresa Guvernului Grindeanu.

Mădălina Pușcalău a vorbit despre decizia luată de guvern, prin OUG, de a modifica procedura de numire a conducerii ANCOM.

În cursul acestei săptămâni, Guvernul a adoptat o OUG prin care conducerea ANCOM este numită de către Guvern, cu aprobarea Parlamentului. Înainte de acest moment, conducerea era numită de președinte la propunerea Guvernului.

"Vreau să vorbesc despre decizia luată de guvern, prin OUG, de a modifica procedura de numire a conducerii ANCOM. Dacă guvernul și-ar fi dorit să rezolve această situație printr-o formulă urgentă, avea și instrumentele, și timpul la dispoziție pentru că această instituție nu are conducere de ceva luni. Recurgerea la OUG care, atenție! a fost înscrisă pe ordinea de zi suplimentară, se constituie într-un alt semnal îngrijorător cu modul netransparent în care acționează guvernul.

Mai mult decât atât, această OUG pur și simplu a răsărit pe ordinea de zi a Guvernului Grindeanu care este o metodă netransparentă folosită din nou de acest Guvern. Executivul trebuie să înțeleagă că transparența, predictibilitatea, modul în care se adoptă aceste acte normative sunt esențiale pentru abordarea pe care o au față de actul de guvernare și față de cetățenii acestei țări. Guvernul Grindeanu trebuie să înțeleagă că are un loc foarte bine definit în arhitectura instituțiilor statului", a zis Mădălina Pușcalău, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel