Manda: Iohannis va face orice să rămână președinte. Luptă care pe care

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Claudiu Manda a fost invitat la emisiunea ”România 9” cu Ionuț Cristache, la TVR, luni seara, unde a analizat discursul președintelui Klaus Iohannis ținut la Cotroceni, cu ocazia ceremoniei de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului.

”Mie mi se  pare o declarație absolut neinspirată a președintelui. Și nereală, în același timp. Nu înțeleg care este percepția președintelui de ”a acapara diferite funcții în stat'. Bănuiesc că se referă la schimbarea procurorului general, spre exemplu. Cred că ar trebui să știe că în Germania, procurorul general a fost schimbat prin decizia ministrului de justiție într-o zi, spunând clar că și-a pierdut credibilitatea pentru că a anchetat niște jurnaliști. Ori, noi avem rapoarte, avem clar lucruri spuse și alte exemple. Mi se pare că este în campanie electorală, mi se pare că vrea să acapareze o zonă din electorat dur, nu neapărat electoralul PNL, și ce mi s-ar fi părut de taxat la domnul președinte, era declarația liderului USR de acum câteva zile în care spunea că 'dacă noi venim la guvernare, noi dăm o ordonanță de urgență și vă băgăm la pușcărie'. Dacă aceasta este țara și-i acuzăm pe unii că fac într-un fel, iar ceilalți exact asta spun, sigur că nu mai suntem într-o democrație și suntem într-o luptă care pe care. Iohannis va face orice să rămână președinte” a declarat senatorul Claudiu Manta la România 9.

Citește și: Iohannis, atac Guvern. Chirieac, prima reacție internațională: Șocante

Iohannis a comparat coaliția de guvernare cu regimul nazist

În timpul declarațiilor de la Cotroceni, președintele a spus:

"Să nu uităm că, în numele unui așa-zis ideal suprem, schimbând legi și capturând instituții una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepția că politicienii, care reprezintă oamenii și interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice dușmani, să dea vina pentru eșecurile lor pe diferite categorii de cetățeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiție și de a-și prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistrați, blamează multinaționalele viclene, cum zic ei, și diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă și trufașă. După cei arătați acum cu degetul, ar urma alții, apoi alții, și tot așa până când indistincția și căutarea continuă a vinovaților s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Iohannis, atac Guvern. Reacție virulentă din ALDE: Josnic! Nu aveți nicio limită?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel