Iohannis, anunț în războiul cu PSD. Chirieac: NU va renunța

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat anunțul președintelui care a precizat că va participa la ședințele de Guvern.

„Poate în felul acesta, în ultimul an de mandat, președintele Iohannis va învăța dialogul”, a precizat Bogdan Chirieac care a adăugat că dacă președintele Iohannis ar fi dialogat de la începutul mandatului, România ar fi arătat altfel azi.

Totuși, analistul politic nu crede în prezența președintelui la ședințele de guvern.

„Din nefericire îl cunoaștem pe domnul Iohannis. Nu va renunța la vacanțe pentru a merge la ședința de guvern. Nu va putea fi prezent fizic președintele. În legătură cu ce ar putea să facă dânsul la ședința de guvern, am văzut că există mari rezerve. Președintele trebuie invitat, trebuie abordat un subiect de politică externă sau securitate națională, dar el nu poate ajunge fizic. Dacă azi ar fi o ședință extraordinară de guvern, poate ajunge președintele?”, a precizat Bogdan Chirieac, la România TV, în condițiile în care președintele este plecat în Austria la o reuniune.

Întrebat cum comentează declarația președintelui care a spus ironic că dorește o colaborare cu premierul, dar în același timp președintele blochează numiri de miniștri și alte legi, fapt ce dovedește că nu există conlucrare între cele două Palate, analistul politic a preciza:

„Nu este vorba de conlucrare aici, ci de ceva mult mai grav. E o grevă prezidențială care se manifestă de aproximativ 6-8 luni, de când a venit episodul revocării doamnei Kovesi. Din acel moment președintele blochează permanent Executivul”.

Motive de suspendare

Analistul politic a subliniat că există toate motivele pentru suspendarea președintelui, dar ea nu poate fi o soluție sub nicio formă. El a semnalat că singura soluție pentru a evita în viitor aceste situații este modificarea Constituției și revenirea la alegerile prezidențiale și parlamentare la aceeași dată.

„Există toate motivele constituționale de suspendare a președintelui. Problema este că nu poți face acest lucru sub nicio formă, fiindcă ne facem de râs. Am avut situația cu personajul de tristă amintire numit Traian Băsescu. Nu poate rezulta de aici că România își suspendă toți președinții. Suspendare nu este o soluție în acest moment.

Trebuie schimbată Constituția și reașezate alegerile prezidențiale cu cele parlamentare. De atunci, din 2003 când s-a schimbat noua Constituție a început haosul. În 2004 am avut ultimele alegeri în același timp. Atunci a cedat guvernul Năstase presiunii unora și altora, ca toată puterea să nu fie într-o singură mână, dar s-a dus toată puterea în mâna serviciilor secrete în vremea lui Băsescu”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel