Iohannis, acuzat de dezinformare de la Bruxelles. Țapardel: Revoltător!

 Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că dezinformează și că se poziționează ca un ”Gică contra” față de proiectele Puterii. 

Iohannis, mesaj ”lipsit de logică”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat adoptarea de către Guvern a unei Ordonanţe de Urgenţă care modifică Legile justiţiei. OUG vine cu modificări în ceea ce priveşte delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public, unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi a procurorilor. Modificările aduse sunt cu un caracter tehnic şi administrativ pentru sistemul de justiţie. Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel subliniază că acest lucru ar fi trebuit să-l cunoască și președintele Klaus Iohannis, care, printr-un mesaj ”incorect şi lipsit de logică, s-a lansat într-un atac total deplasat la adresa PSD”.

Iohannis, acuzat de dezinformare

”Preşedintele Klaus Iohannis îi dezinformează pur şi simplu pe români. Nu există nicio legătură între Ordonanţa de modificare a unor reglementări în privinţa delegărilor în funcţii de conducere în cadrul Ministerului Public şi un aşa-zis statut special pentru cei care au probleme în justiție. Este revoltător felul în care şeful statului a ajuns să facă politică, aruncând pe piaţă informaţii incorecte. Actul normativ adoptat de Guvern nu are cum să slăbească justiţia, aşa cum susţine Klaus Iohannis, cu atât mai mult să fie dat pentru diferite interese personale. Preşedintele Iohannis, care a devenit un fel de comentator politic al măsurilor luate de Guvern, nu face decât să legitimeze întreaga panoplie de oameni politici care dezinformează în ţară şi în străinătate în legătură cu măsurile din Justiţie şi statul de drept din România”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Previziune dură pentru Iohannis

Europarlamentarul PSD subliniază că reacția președintelui e de neînțeles, afirmând că este doar un ”Gică Contra” față de inițiativele PSD - ALDE. 

”Dacă tot dorea să îşi exprime opinia în legătură cu Ordonanţa Guvernului privind Legile justiţiei, preşedintele Iohannis putea veni cu o analiză juridică amănunţită, cu argumente juridice puternice împotriva măsurile cuprinse în Ordonanţă. Dar, aşa cum ne-a obişnuit în ultima vreme, Klaus Iohannis preferă tonul populist, care nu aduce nimic bun, dimpotrivă. Şeful statului nu face decât să accentueze conflictul politic care macină societatea românească. Românii nu vor un preşedinte care dezbină şi dezinformează, aşa cum este Klaus Iohannis, iar acest lucru se va vedea foarte bine la viitoarele alegeri prezidenţiale", susţine Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel