Iohannis, mesajul zilei: O clică şi-a arogat, repede, puterea

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis participă, marţi seara, la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, la începutul dezbaterii, cum priveşte din notă personală ceea ce s-a petrecut în decembrie 1989 în România. 

"Am rupt, clar, o etapă nefericită de dictatură comunistă şi am început o nouă etapă. Cred că este bine să ne amintim că această nouă etapă nu a venit uşor şi nu mă refer doar la evenimentele propriu-zise din decembrie care au avut o puternică notă tragică şi prin numărul mare de victime şi prin faptul că clică şi-a arogat, repede, puterea care nu a fost uşor de luat. Noi toţi ne-am dorit lucruri despre care am visat prea mult şi am ştiut prea puţin: libertate, democraţie, autodeterminare, societate liberă, societate civilă şi aşa mai departe. Şi a durat mult, foarte mult, până în ziua de astăzi căutarea sensurilor profunde ale acestor noţiuni şi dacă îmi permiteţi, într-o notă personală, nu pot să-mi imaginez o altă conjunctură, nicăieri în lume, în care aş fi ajuns eu preşedinte. Şi cred că este notabil: nimic nu arăta că aşa ceva este posibil. Şi iată că oamenii au făcut să fie posibil", a declarat Klaus Iohannis. 

Vezi şi: Ce presupune, de fapt, OUG 114. ANALIZĂ incendiară

CNA, amendă pentru B1 TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel