Iohannis, cerere desființare SIIJ. Herjeu: Cum să-ți permiți tu să dai indicaţii şi ordine?

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu comentează intervenţia de astăzi a lui Klaus Iohannis referitoare la raportul GRECO, în cadrul căreia a cerut Guvernului să ia măsuri pentru desfiinţarea Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor. 

"Cum să-ți permiți tu, un politician (sau ”politruc”, după propria-ți mărturisire) ajuns la Cotroceni din greșeală și cu mult noroc ajutat de stele, să dai indicații și ordine despre cum ar trebui desființată o secție independentă de investigare a infracțiunilor magistraților, singura, de altfel, condusă de niște magistrați validați de alți magistrați, aleși de toți magistrații din țară? 

După ce timp de 5 ani, ți-ai construit o imagine falsă, repetând mecanic sloganuri despre neamestecul politicului în justiție? Sigur, proștii arondați propagandei care te deservește nu văd nicio contradicție aici!", scrie Radu Herjeu pe pagina sa de Facebook. 

Ce a declarat Klaus Iohannis

"Solicit Guvernului să elaboreze cu celeritate un proiect de lege în acord cu voința populară și cu recomandările GRECO, iar acestui demers să i se ralieze și CSM, cu asumarea rolului de garant al independenței justiției", a declarat Klaus Iohannis, astăzi.

"Toată lumea a înțeles că Secția specială e o anomalie. Guvernul să vină urgent cu un proiect de lege care să corecteze această anomalie. Sigur, decizia este a Parlamentului, dar inițiativa trebuie să fie a Guvernului. Solicit, în numele românilor, ca PSD să-și revină și să corecteze legislația pe care tot ei au modificat-o", a mai spus președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel