Iohannis, campionul sesizărilor la CCR. Dunca, comparaţie cu Iliescu, Constantinescu şi Băsescu

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Senatorul Marius Dunca, preşedinte al PSD Braşov, a declarat, vineri, că Klaus Iohannis "nu a construit nimic de când este preşedinte" şi că, din contră, a uzat de funcţie "pentru a bloca", exemplificând cu faptul că actualul şef al statului a făcut 58 de sesizări la Curtea Constituţională. 

Senatorul Marius Dunca, preşedinte al PSD Braşov, a declarat, vineri, că Klaus Iohannis "nu a construit nimic de când este preşedinte" şi că, din contră, a uzat de funcţie "pentru a bloca", exemplificând cu faptul că actualul şef al statului a făcut 58 de sesizări la Curtea Constituţională. "Iohannis nu a construit nimic de când este preşedinte. Din contră, a blocat tot ce a putut. Îşi foloseşte funcţia pentru a bloca. A făcut 58 de sesizări la CCR în doi ani de zile. Fostul preşedinte Constantinescu, în patru ani, a făcut doar o sesizare, preşedintele Iliescu - în 10 ani de zile doar două şi, apropiat, Băsescu - 31 de sesizări în 10 ani", a afirmat Dunca într-o conferinţă de presă. 


Iohannis "nu a prezentat argumente, exemple concrete, cifre" atunci când a criticat bugetul de stat



"Am avut speranţa să-l văd pe domnul Klaus (Iohannis - n.r.) ieşind în această săptămână în conferinţă de presă să-şi ceară scuze românilor pentru că a blocat bugetul. Dar a ieşit la televizor să ne spună tot felul de lucruri, dar fără argumente concrete, fără exemple concrete, fără cifre. El vede minus acolo unde este plus, îi face incompetenţi pe cei care obţin performanţe, spune că bugetul PSD este cel mai prost, dar a uitat că, în 2016, aproba bugetul lui Cioloş care prevedea mai puţin cu 16 miliarde de lei la Sănătate şi mai puţin cu 10 miliarde la Educaţie. Reclamă că, în 2019, comunităţile locale au cu 1 miliard de lei mai puţin, în realitate primesc cu 4,6 miliarde în plus faţă de anul trecut. Susţine că s-au alocat bani mai puţini pentru investiţii, în realitate sunt în plus cu 15 miliarde de lei în bugetul pe 2019", a spus senatorul PSD. 


Potrivit lui Dunca, România, în 2019, "are cel mai mare PIB din istorie"



"Diferiţi comentatori critică toate măsurile, că nu avem bani de pensii, nu avem bani de Educaţie, de Sănătate şi, uitaţi, alocăm mai mult la Sănătate - 6 miliarde în plus faţă de anul trecut, la Educaţie - 9,8 miliarde, pe investiţii 15,4 miliarde şi la Transporturi 6 miliarde", a subliniat preşedintele PSD Braşov. 

Vezi şi: Augustin Lazăr, atac la Guvern. Vrea sesizarea CCR

Voucherele de vacanță, schimbări nedorite. Avertisment dur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel