Iohannis, anunţ privind bugetul după decizia CCR

Iohannis
Iohannis

Klaus Iohannis a anunţat ce va face cu bugetul pentru anul 2019, după decizia CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va retrimite Parlamentului, spre reexaminare, bugetul de stat pe anul 2019. Anunţul făcut de către acesta vine după ce Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional.

"Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România. Parlamentul are ocazia dar în primul rând resposabilitatea să facă rapid corecţiile necesare astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României", a declarat Klaus Iohannis. 

În ceea ce priveşte legea plafoanelor, Iohannis a afirmat: "Decizia de astăzi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată că PSD legiferează nu numai imoral şi prost, dar şi neconstituţional". Curtea Constituţională a României a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Vezi şi: Cioloş, avertisment: O să îi chem la tribunal

Tudorel Toader - PSD, tensiuni. SRS: Situația nu este simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel