Ioana Petrescu: Fără acciza la combustibil nu se știe dacă putem plăti pensiile și salariile

Ministru Finanțelor, Ioana Petrescu, spune că neintroducerea accizei suplimentare la combustibil de 7 eurocenți creează pericolul ca pensiile și salariile să nu poată fi plătite de către stat.

Întrebată dacă există pericolul ca salariile și pensiile să nu poată fi plătite dacă acciza nu va fi implementată de la 1 aprilie, Petrescu a răspuns: "Da. Sunt 2 miliarde. Gândiți-vă. Evident că există un pericol foarte mare pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt de genul celor descrise de dvs, vrând nevrând trebuie acoperite".

"Vorbim aici de 2 miliarde și asta este o sumă considerabilă și era absolut necesar de introdus această taxă", a punctat ea, marți, la Adevărul Live.

Ioana Petrescu a explicat că a modificat și proiectul "electoratei", elaborat de ministerul lui Liviu Voinea în colaborare cu BNR, de care urmează să beneficieze debitorii la bancă cu salarii mai mici de 1.600 de lei.

 "Am lucrat împreună cu premierul la o formă care să elimine aceste inegalități și să fie mai ușor de implementat în 2016. Nu-mi plac lucrurile birocratice. Ideea a fost să se adreseze persoanelor cu venituri mici care au rate la bancă și să-i putem ajuta într-un anumit fel", a declarat tânărul ministru.

Ministrul de Finanțe a precizat că impozitul pe profit va rămâne același pentru companii.

"Ce pot să vă spun clar este că pentru companii va rămâne 16% și asta este foarte bine pentru că un sistem simplu pentru companii este preferabil în general, este un punct forte când discutăm cu investitori străini (...) Pentru impozitul pe venit, va exista o relaxare fiscală pentru cei cu venituri foarte mici, va trebui analizat acest lucru", a spus Ioana Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel