EXCLUSIV  Investiţiile publice, blocate de lipsa forţei de muncă. Daniel Florea: Îşi fură muncitorii unii altora

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre o problemă cu care se confruntă administraţia, atunci când vine vorba de investiţii.

Chiar dacă administraţia locală alocă fonduri suficiente pentru realizarea unei investiţii, fie că vorbim de construirea unei şcoli, a unei grădiniţe sau a unei pieţe, autorităţile se lovesc de o problemă pe care o au, în prezent, firmele de construcţii: lipsa de personal. Edilul a declarat că această problemă afectează şi lucrările din Sectorul 5, firmele care lucrează acolo având o mare lipsă de oameni specializaţi în construcţii. În plus, patronii îşi fură unii-altora meseriaşii, atrăgându-i cu 100 de lei în plus la salariu, iar firma care lucrează pe un şantier se trezeşte că rămâne fără oameni. 

"Sunt nişte şcoli pe care a trebuit să le refac pentru că au nevoie de consolidare. Erau în pericol să cadă. Mi s-a prăbuşit acoperişul de la Piaţa Rahova şi a trebuit să o refac cu totul. Nu se găsesc destui muncitori pentru a se lucra la capacitate maximă în aceste unităţi. Se fac eforturi de către societăţile care au câştigat licitaţiile. Problema este că-şi fură unii de la alţii meseriaşii. Vin şi le oferă 100 de lei în plus la sariu, lasă ustensilele şi pleacă", a explicat primarul Daniel Florea.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel