Investiţie de aproape 12 milioane lei pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean Galați

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat, miercuri, contractul de finanţare pentru proiectul 'Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi', în valoare de aproape 12 milioane lei. 

Potrivit acestuia, finanţarea, în valoare 11.989.269 lei, din care contribuţia CJ este de 1.512.835 lei, a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Ambulatoriul Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Apostol Andrei' va fi extins printr-o construcţie cu regim de înălţime P+3E. După finalizarea lucrărilor, în noile spaţii vor fi înfiinţate cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie. 'Ambulatoriul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va fi extins cu 1.500 de metri pătraţi, iar spaţiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie va fi reabilitat şi modernizat. De asemenea, proiectul prevede şi achiziţionarea de echipamente medicale în valoare de 2,1 milioane lei.

Procedurile de achiziţie publică sunt într-o etapă avansată, ceea ce înseamnă că suntem aproape şi de semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor. Anul acesta am semnat cinci contracte de finanţare cu fonduri europene pentru modernizarea Ambulatoriilor Integrate de Specialitate de la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor ) şi a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul 'Sfântul Apostol Andrei', în valoare de aproape 40 de milioane de lei', a declarat Costel Fotea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel