Investiţia aşteptată de bucureşteni. Primăria: Anul viitor va fi gata

Patinoar Bucuresti
Patinoar Bucuresti

Primăria Capitalei anunţă că anul viitor va fi finalizată o importantă investiţii pentru Bucureşti şi nu numai. 

Anul viitor vor fi finalizate lucrările de reconstruire a Patinoarului Mihai Flamaropol din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de către Primăria Capitalei care precizează că 25 % din lucrări au fost deja executate.

Primăria Municipiului București continuă lucrările de reconstrucție și modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu. Acestea au demarat la începutul lunii martie 2017, iar până în acest moment au fost executate aproximativ 25 de procente din totalul contractului.

Primarul General, Gabriela Firea: „Începând cu jumătatea anului viitor, loturile naționale de hochei și patinaj ale României, precum și copiii care își doresc să facă performanță pe gheață, vor avea un patinoar artificial olimpic nou, dotat la cele mai înalte standarde. Prin finalizarea acestei investiții, vom pune Bucureștiul și România pe harta competițiilor internaționale în domeniul sporturilor pe gheață și vom oferi în același timp bucureștenilor un centru sportiv și de agrement modern”.


Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri 

Construcția, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 9500 mp, va avea dublă funcțiune: patinoar și centru sportiv și de agrement.
În cadrul centrului sportiv și de agrement vor exista spații pentru exerciții fizice “clasice“ (bazin înot, wellness, sală de baschet, săli de fitness, aerobic), dar și pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevăzute și spații comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) și gastronomiei (cafenea și restaurant). Facilitățile oferite de Centrul Sportiv și de Agrement vor atrage publicul de toate vârstele să practice sportul. Mai mult, prin închirierea acestor spații va exista un suport material în vederea susținerii cheltuielilor pentru funcționarea patinoarului.

În cadrul proiectului, sunt prevăzute 122 locuri de parcare, atât pentru public, cât și pentru sportivi, respectând astfel cerințele de omologare ale Federațiilor internaționale de hochei, patinaj etc, precum și normele de urbanism existente. Astfel, vor exista 2 locuri de parcare dedicate autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori, dar și locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Snow park pe acoperiş, pe timpul iernii

În cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de mp de spații verzi atât la sol cât și pe acoperișul clădirii, care va fi pietonal.
Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu destinat practicanților sporturilor pe role, skate sau bicicletă. Pe timpul iernii, suprafața va putea fi amenajată ca snow park, în acest scop fiind prevăzută amplasarea unui tun de zăpadă în vârful pantei principale.

Suprafața spațiilor comerciale și a spațiilor cu destinație de bar și cafenea din incinta centrului este de aproximativ 5,5% din suprafața totală a construcției.

Valoarea Contractului de servicii de proiectare și lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție ”Refacere și modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol și realizarea de spații adiacente necesare desfășurării activităților sportive și de agrement” este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost construit în anul 1952, fiind amplasat în Parcul Național al Municipiului București. Vechea construcție, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost demolată, iar în luna martie 2017 au început lucrările pentru construcția noului patinoar și a spațiilor adiacente.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel