Învestirea Guvernului Orban. Viorica Dăncilă, mesaj despre participarea la vot a parlamentarilor PSD

Giorgiana Croitoru / 27 oct 2019 / 21:09

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat că parlamentarii PSD nu vor participa la votul de învestire al Guvernului Orban. 

Liderul PSD a susținut că toți cei care vor vota noul Guvern trebuie să își asume și programul de guvernare al PNL, un program „bazat pe reduceri".

Toți cei care vor vota acest Guvern trebuie să își asume programul de guvernare al PNL, un program bazat pe reduceri de pensii, de salarii, de sume pentru persoanele cu handicap, reduceri de bani pentru comunitățile locale. De aceea noi nici nu participăm la vot și nici nu putem susține acest Guvern", a spus duminică, Viorica Dăncilă.

Trădări în partid

 

Liderul PSD a afirmat că speră că nu vor mai exista trădări în partid.

Totodată, premierul demis a precizat că, dacă Ludovic Orban reușește să obțină voturile celor șase formațiuni care au demis Guvernul PSD, acesta nu va avea probleme la învestire: „Dacă reușește să adune cele șase formațiuni politice care au dărâmat Guvernul României nu va avea probleme în a avea votul pentru noul Guvern".

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc, luni, începând cu ora 12:00, pentru a stabili calendarul de învestire a Guvernului Orban.