Învestirea Guvernului PNL. Ludovic Orban a anunțat pe câte voturi se bazează

Ludovic Orban  SURSA FOTO AGERPRES
Ludovic Orban SURSA FOTO AGERPRES

Ludovic Orban a făcut anunțul privind voturile și angajamentele pe care se bazează pentru învestirea Guvernului său.

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că până în prezent are 225 de voturi de la partidele care au anunțat susținerea pentru învestirea Guvernului său. El a adăugat că are angajamente și de la alți nouă parlamentari și, totodată, continuă negocierile, inclusiv cu Pro România, citează Mediafax.

Voturi instituționale sunt 225, ale formațiunilor politice care au declarat susținerea. De asemenea, mai avem angajamente de vot, astăzi, din partea a cel puțin nouă parlamentari. Așa cum am explicat, am angajat discuții cu foarte mulți parlamentari individuali. De asemenea, vom discuta în continuare cu parlamentarii pro România pentru a participa efectiv la a nu urma boicotul pe care îl pune la capăt PSD, astfel încât să avem o procedură normală de învestire. Suntem în continuare deschiși discuțiilor și abordărilor și eventualilor puncte de vedere pe care îi au cei din Pro România, cu care împreună am dus la demiterea Guvernului Dăncilă", a spus duminică, Ludovic Orban.

Audierea liberalilor propuși pentru funcția de miniștri

Premierul desemnat a susținut, totodată, că e de acord ca audierea liberalilor propuși pentru funcții de miniștri să aibă loc pe parcursul a trei zile, însă votul de învestire trebuie să fie dat miercuri.

Cred că într-o zi, de dimineață până seara pot fi audiați, mai ales că nu mai avem 28 de miniștri, avem 16 miniștri de audiat. Nu avem nicio problemă dacă se fac audierile și luni după-amiază și marți toată ziua și miercuri dimineață, dar votul pe învestitură înaintat în plen ar trebui dat în cursul zilei de miercuri", a subliniat Orban.

Potrivit articolului 103 din Constituție, programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, iar Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor. Astfel, pentru ca Guvernul Orban să treacă sunt necesare cel puțin 233 de voturi.

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc, luni, începând cu ora 12:00, pentru a stabili calendarul de învestire a Guvernului Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel