Învestire GUVERN. De ce nu a condus Teodor Meleșcanu şedinţa de plen

Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Ședința de plen din Parlamentul României nu a fost condusă de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu. 

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că nu a condus şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru a nu se crea "cea mai mică urmă de îndoială" în legătură cu corectitudinea votului, scrie Agerpres. 

"Am dorit foarte mult ca toate procedurile să fie în regulă şi să nu fie nici cea mai mică urmă de îndoială în legătură cu corectitudinea votului şi normal a fost să cedăm vicepreşedinţilor, care să conducă şedinţa şi în acelaşi timp să nu se pornească de la ideea că prin tot felul de artificii procedurale s-ar putea împiedica dezvoltarea în mod normal a votului", a declarat Meleşcanu.

El a adăugat că a participat la numărarea voturilor şi a semnat procesul verbal, "gest care dovedeşte "seriozitatea" cu care a abordat această problemă pentru a asigura legitimitatea votului în Parlament.

"Am participat la numărarea voturilor, am semnat procesul verbal şi acest gest dovedeşte seriozitatea cu care am abordat această problemă pentru a asigura legitimitatea votului în Parlament", a afirmat preşedintele Senatului.

Întrebat dacă legitimitatea nu ar fi fost asigurată şi cu el la conducerea şedinţei de plen, în calitate de preşedinte al Senatului, Meleşcanu a spus că "normal ar fi fost să fie totuşi cei în care toată lumea are încredere că nu există niciun fel de probleme procedurale care să poată să creeze obstacole la desfăşurarea votului".

În ceea ce priveşte obstacolele, el a spus că unul dintre acestea a vizat numărul celor care erau în sală când s-a făcut apelul.

"Numărul celor care erau în sală când s-a făcut apelul era mai mic decât cvorumul şi ar fi trebuit să evităm şi am evitat", a încheiat Teodor Meleşcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel