Învestire Guvern. Ciolacu: Ca preşedinte al Camerei, nu am participat la vot

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu nu a participat la votul de învestire a noului Guvern. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că principalul motiv pentru care nu a participat la şedinţa Legislativului de învestire a Guvernului Orban a fost nerespectarea cutumei parlamentare de a fi înlocuiţi miniştrii care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate, scrie Mediafax. 

"Am de dat o explicaţie, cum e şi normal. Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, eu astăzi nu am participat la vot deoarece nimeni, niciun om politic, indiferent la ce funcţie accede, nu trebuie să sfideze Parlamentul. În Parlament a existat un vot în comisii şi trei miniştri nu au primit avizul favorabil. Corect şi cutumiar, lucru care s-a întâmplat întotdeauna în istoria postdecembristă a Parlamentului României, aceşti miniştri au fost schimbaţi. Este motivul principal pentru care eu nu am participat astăzi la votul de învestire", a afirmat Ciolacu.

El a spus, însă, că respectă votul dat de Parlament şi Guvernul Orban este legitim.

"În comparaţie cu domnul prim-ministru acum deja învestit, eu respect votul de astăzi al Parlamentului României şi acest Guvern este legitim printr-un vot, chiar dacă la limită, este un vot în Parlament şi trebuie respectat", a susţinut social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel