Investiție în infrastructură. Unde vor merge cele 80 de milioane de euro

Aproximativ 80 milioane euro au fost alocaţi pentru lucrări de infrastructură în propunerea de buget, afirmă primarul general al Capitalei.

Aproximativ 80 de milioane de euro au fost alocaţi pentru lucrări de infrastructură din categoria poduri, pasaje şi parcări în propunerea de buget pe anul acesta, a anunţat, joi, edilul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

Aceasta a precizat că bugetul Municipalităţii va fi în dezbatere 15 zile. Firea a menţionat că în aproximativ trei săptămâni consilierii generali se vor reuni într-o şedinţă a CGMB pentru a finaliza şi vota bugetul Capitalei pe 2017. 

„Pentru lucrări de infrastructură din categoria poduri, pasaje şi parcări au fost alocaţi aproximativ 80 milioane euro. Dintre lucrările aflate în derulare, amintim: Penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti-Piteşti, 37 milioane de euro; finalizarea lucrărilor pe şoseaua Pantelimon - reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai, 15,4 milioane de euro”, a declarat edilul Bucureştiului, potrivit Agerpres. 

Au mai fost alocate sume pentru continuarea lucrărilor la: Penetraţia Prelungirea Ghencea - Domneşti, Străpungerea Buzeşti - Berzei - Uranus, Modernizare şi pasaj pietonal în Piaţa Eroii Revoluţiei. „Au fost alocate 11 milioane de euro pentru demararea lucrărilor (proiectare şi execuţie) pentru 3.100 de locuri de parcare, dispuse în parcări subterane, precum şi în Park&Ride Cora Pantelimon”, a spus Firea. 

RATB primește 121 de milioane de euro

Firea a menţionat exemple de parcări subterane: Piaţa Constituţiei (988 de locuri auto şi 36 moto), Sălii Palatului „Nord” şi „Sud”, cu 552+82 de locuri, respectiv 523+32 de locuri (auto+moto). „Există aprobaţi indicatorii economici în valoare totală de 73 milioane de euro pentru proiectul realizării de piste de biciclete şi amenajări conexe, din care anul acesta au fost alocaţi 2 milioane de euro, proiectul fiind eligibil pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile din partea UE”, a afirmat Gabriela Firea. 

Potrivit acesteia, la RATB au fost prevăzuţi 121 de milioane de euro, reprezentând subvenţia pentru diferenţa de preţ la transportul de călători şi 11 milioane de euro pentru investiţii. 

La aceste sume se adaugă 7 milioane de euro alocaţi Direcţiei de Transporturi a Primăriei pentru achiziţia de mijloace noi de transport în cadrul programului aprobat, în valoare de 492 milioane de euro, care cuprinde 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie, a precizat Firea. 

125 de milioane de euro pentru RADET 

Firea a informat că pentru RADET au fost alocate 125 de milioane de euro, dintre care 106 de milioane de euro reprezintă subvenţia pentru energia termică livrată populaţiei, iar 19 milioane de euro investiţii. 

"Pentru operaţiuni de eco-igienizare am prevăzut în buget suma de 7 milioane de euro, care va acoperi atât programul unitar de deratizare şi dezinsecţie, tratamentele fito-sanitare, precum şi anumite obiective de investiţii pentru eficientizarea acestei activităţi", a spus primarul general. 

Firea a anunţat că, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, au fost alocaţi 5,8 milioane de euro, care vor fi folosiţi pentru lucrări la 36 de imobile, dar şi pentru proiectare sau expertize tehnice în cazul unor alte imobile de pe listă. 

Ea a menţionat că în ultimii 3 ani (2014 -2016) au fost cheltuiţi de la bugetul municipal doar 1,5 milioane de euro pentru lucrări de consolidare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel