Inundaţii Sibiu. Ploile au făcut prăpăd

Mihai Ciobanu / 29 iul 2018 / 16:45
Inundatii
Inundatii

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv în centrul istoric al municipiului reşedinţă de judeţ. 

Mai mulţi sibieni din opt localităţi, inclusiv din centrul istoric al municipiului de reşedinţă, au fost afectaţi duminică de ploile abundente, potrivit celor de la SC Apă Canal SA şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu. Cinci familii din centrul istoric al municipiului Sibiu au cerut ajutorul celor de la Apă Canal pentru evacuarea apei din subsoluri. 

Un bilanţ provizoriu al ISU Sibiu arată că peste 20 de gospodării din opt localităţi au fost în total inundate în ultimele ore - municipiul Sibiu, oraşele Agnita şi Tălmaciu şi comunele şi satele Marpod, Nou Român, Ilimbav, Glâmboaca şi Bungard. Din cauza inundaţiilor a fost blocată circulaţia între Săsăuş şi Nou Român şi se circulă pe ruta ocolitoare din judeţul Braşov, DJ105 Cincu- Voila. 

Pe Drumul Judeţean 105A, la ieşire din Marpod, circulaţia este îngreunată, tot din cauza inundaţiilor de duminică, potrivit sursei citate. Pe drumul dintre Râul Sadului şi Sadu se circulă, însă aici lucrează echipe de intervenţie, după ce s-au rupt doi stâlpi de lemn din cauza ploilor. Pe Drumul Naţional 14, în localitatea Hoghilag, a căzut un copac din cauza vremii. 

Cele mai multe probleme au fost create de pârâul Ilimbav, care a ieşit din matcă, punând în pericol şi Staţia de gaz, unde pompierii degajă apa. Aproape toate localităţile din judeţul Sibiu au avut de suferit din cauza inundaţiilor de la începutul lunii şi până în prezent.