UPDATE Inundații devastatoare în Mallorca. Zece MORȚI, zeci de dispăruți

Inundațiile din Mallorca au făcut cel puțin zece morți, iar alte persoane sunt date dispărute.

UPDATE

Autoritățile locale spaniole au anunțat că numărul total de morți a ajuns la zece.

Știrea inițială:

Cel puțin nouă persoane, inclusiv doi britanici, au murit, iar altele sunt date dispărute după inundațiile de pe insula spaniolă Mallorca, principala insulă din arhipelagul turistic Baleare.

Un râu umflat puternic, cu apă noroioasă, a înghițit orașul Sant Llorenç des Cardassar, din estul insulei, după  ploile torențiale. Vehiculele au fost luate de apa care a străbătut în viteză străzile înguste. Un cuplu de britanici se numără printre victime. Cei doi au fost găsiți într-un taxi luat de viitură, relatează Daily Mail.

Armata spaniolă a activat mai mult de 100 de lucrători de urgență împreună cu câini specializați pentru a ajuta la salvare. Insulele vecine, Ibiza și Formentera, au fost puse în alertă, pe măsură ce furtuni puternice se îndreaptă spre ele. Ploile, care au căzut în doar câteva ore, au surprins prin intensitatea lor. "Au fost înregistraţi 220 de litri de ploaie pe metru pătrat", a precizat guvernul regional al Insulelor Baleare.

Un purtător de cuvânt al guvernului spaniol a declarat miercuri agenției de știri AFP că numărul morților a crescut la nouă. De asemenea, el a spus că mai multe persoane sunt date dispărute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel