Inundaţii majore în sudul Spaniei. Sute de mii de români afectaţi

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Sud-estul Spaniei este afectat de cele mai grave inundaţii din istorie. În Murcia, Valencia, Almeria şi Alicante parcă a lovit potopul. Cel puţin patru oameni au murit, iar 3.500 au fost evacuaţi după ce ploile torenţiale au transformat străzile în râuri. Mai multe aeroporturi au fost închise, iar românii care trăiesc în regiune vorbesc despre o situaţie critică.

Valencia, Murcia, Alicante şi Almeria au fost lovite de cele mai grave inundaţii din istorie. Nu a mai plouat atât de mult de peste 100 de ani. În 24 de ore, au căzut şi 440 de litri pe metrul pătrat. Cât pentru şapte luni!

Cel puţin 300 de mii de români locuiesc în regiune.

Mai mulţi oameni au murit în autoturismele luate de puhoaie, iar alte câteva zeci de persoane au fost salvate de pompieri după ce viitura i-a prins pe şosele, scrie observator.tv. 

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă pentru românii cu planuri de călătorie în regiune.

Ciclonul Dana, format în Mediterană, va aduce ploi torenţiale şi în orele următoare. De aceea, cel puţin până mâine, în sud-estul Spaniei se menţine alerta de cod roşu. Situaţia este atât de gravă încât autorităţile din Murcia au cerut activarea mecanismului pentru a declara zona drept una calamitată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel