Inundaţii în Maroc - 24 de morţi în urma unui accident de autobuz

Accidentul de autobuz, provocat de revărsarea unui râu în urma inundaţiilor care au afectat sud-estul Marocului, s-a soldat cu 24 de morţi, potrivit unui nou bilanţ oficial prezentat vineri, informează AFP.

Autobuzul s-a răsturnat la traversarea unui pod în apropierea unui sat din provincia Errachidia în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale, au precizat autorităţile locale, care raportaseră luni 17 decese.

Între timp, echipele de salvare au descoperit cadavrele a alţi şapte pasageri, dintre care cinci vineri, au adăugat autorităţile.

Dat dispărut iniţial, şoferul a fost găsit şi transportat luni la spitalul din Errachidia. Potrivit autorităţilor, problema posibilei sale responsabilităţi se află în centrul anchetei judiciare deschise în acest caz.

Accidentul s-a soldat şi cu rănirea, în grade diferite, a circa 30 de persoane.

Marocul a fost afectat recent de o serie de furtuni violente, care au provocat o viitură de amploare pe un teren de fotbal din regiunea Taroudant (sudul ţării), urmate de inundaţii soldate cu importante pagube materiale în mai multe localităţi.

Situată la marginea deşertului, regiunea Drâa-Tafilalet, unde se află provincia Errachidia, este afectată de fenomene climatice extreme, cu secetă şi viituri şi o topografie accidentată care accentuează amploarea inundaţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel