Inundații, mii de oameni în pericol. 64 de morți și alte 44 de persoane date dispărute

Ploi
Ploi

64 de oameni au murit după ce ploile s-au abătut asupra Japoniei. Inundaţiile au determinat evacuarea câtorva milioane de rezidenţi.

Ploi torenţiale au căzut în regiuni din vestul Japoniei, unde au generat o cantitate de precipitaţii de trei ori mai mare decât media lunii iulie, provocând alunecări de teren şi ieşirea râurilor din matcă. Mii de rezidenţi s-au refugiat pe acoperişurile locuinţelor lor. 

"Nu am avut parte niciodată în trecut de astfel de ploi", a declarat un oficial de la Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA) într-o conferinţă de presă. "Aceasta este o situaţie extrem de periculoasă", a adăugat oficialul nipon. 

Cel puţin 64 de oameni au murit şi alte 44 de persoane sunt date dispărute, a anunţat postul naţional de televiziune NHK, după ce bilanţul oficial al victimelor ajunsese la 49 de persoane în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. Printre cei dispăruţi se află şi un băiat de nouă ani, despre care se crede că a rămas blocat în casa lui după o alunecare de teren care a ucis cel puţin trei persoane. 

Guvernul nipon a înfiinţat un centru de administrare a situaţiilor de urgenţă în biroul prim-ministrului, iar 54.000 de agenţi de salvare, provenind din armată, poliţie şi departamentele de pompieri, au fost trimişi în vestul şi sud-vestul Japoniei. 

"Există în continuare mulţi oameni care sunt daţi dispăruţi şi mulţi alţii care au nevoie de ajutor, iar noi luptăm contra timpului", a declarat Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel