EXCLUSIV  Inundații în Grecia. Româncă din Atena: Au fost distruse o grămadă de case, de magazine

Inundațiile au făcut ravagii în mai multe regiuni din Grecia. Ana-Maria Cuciureanu, președintele unei asociații din Atena, a povestit, pentru DCNews, care este situația reală de la câțiva kilometri de ea.  

Serviciul Naţional de Meteorologie din Grecia au anunțat, ieri, Cod roșu de vreme extremă în Grecia. În 24 de ore, în care a plouat torențial, mai multe localități și stațiuni, atât de pe continent cât și de pe insule, au fost inundate. Acum, la câteva ore după urgie, Ana-Maria Cuciureanu, președintele unei asociații din Atena, a povestit care este situația în jurul Capitalei. Ea susține că oamenii care locuiesc în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile au mai trecut printr-un episod asemănător în noimebrie. 

"Sunt alunecări de teren"

"Inundațiile nu sunt în Atena, ci în localitățile de la periferia Atenei, în Mandra, în Magoula. Totul a început de vreo trei patru zile de când au venit polile astea nebunești în rafale, cu furtuni. Și ieri a fost rău. Azi e cald. Vremea își revine câte o perioadă și apoi o ia de la capăt. Problema e că inundațiile sunt în zonele în care au mai fost în noiembrie și unde multe dintre ele nu s-au mai refăcut. La periferie sunt alunecări de teren, au fost distruse o grămadă de case, de magazine. Din ce am înețeles, în zona aia au fost niște lacuri de acumulare care au rupt și au dat pe dinafară, nu e doar apa de ploaie. Au distrus foarte, foarte mult", a declarat Ana-Maria Cuciureanu. Cât despre temperaturile înregistrate la sfârșitul lunii mai, Ana-Maria susține că "sunt foarte mici. Sunt între 19 și 22 de grade".

Destructive flash floods in Mandra, Greece

Destructive flash floods in Mandra, Greece yesterday, Jun 25th. Video by Δημήτρης Ράπτης

Publicată de Severe Weather Europe pe Miercuri, 27 Iunie 2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel