ÎNTREVEDERE Merkel-Putin: Nu am nicio teamă

Vladimir Putin și Angela Merkel
Vladimir Putin și Angela Merkel

Angela Merkel a declarat că nu se teme de o posibilă implicare a Rusiei în contextul alegerilor care vor urma în Germania.

Cancelarul german Angela Merkel a precizat în cadrul unei conferințe de presă comune la Soci cu președintele rus Vladimir Putin, că nu este o persoană temătoare și că va contracara cu fapte informațiile care nu sunt de încredere, ca răspuns la o întrebare privind riscul unei implicări a Rusiei în campania electorală din Germania înaintea alegerilor generale din toamnă, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Nu sunt o persoană temătoare. Mă voi lupta în alegeri bazându-mă pe convingerile mele", a spus Merkel în conferința de presă cu Putin, adăugând că cetățenii germani vor ști să gestioneze cazuri de informații necorespunzătoare.

"Știm că infracționalitatea cibernetică este o provocare internațională, însă ne așteptăm ca alegerile din Germania să se desfășoare fără probleme. Și avem poziții suficient de multe și diferite pentru a aborda o serie de subiecte", a mai afirmat ea.

În același timp, Vladimir Putin a declarat, răspunzând unei întrebări, că acuzațiile conform cărora Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA sunt bazate pe zvonuri și că Moscova nu își dorește ca puteri străine să se implice în politica rusă.

"Nu ne implicăm niciodată în viața politică și în procesele politice ale altor țări și nu vrem ca cineva să se amestece în viața noastră politică și în politica noastră externă", a declarat el.

Președintele rus a mai afirmat că puteri străine au încercat totuși să se amestece în politica din Rusia de multe ori în ultimii ani, inclusiv prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale.

Acuzațiile din SUA au fost efectul luptei politice în contextul alegerilor, a spus Putin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel