Întrevedere Meleșcanu - ambasador Italia. Discuție imporantă pentru români

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit joi pe ambasadorul Republicii Italiene în România, Diego Brasioli, cu care a vorbit despre dinamica relaţiilor bilaterale şi despre fenomenul migraţiei. 

Meleşcanu şi Brasioli au avut un schimb de opinii privind stadiul şi perspectivele relaţiilor româno-italiene, precum şi calendarul contactelor bilaterale din perioada următoare, a informat MAE printr-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, a fost reliefată dinamica relaţiilor bilaterale la cel mai înalt nivel din ultimul an, precum şi cooperarea substanţială în plan economic. Totodată, a fost evidenţiat impactul pozitiv al comunităţii româneşti pentru economia italiană. 

În cadrul întrevederii au fost abordate şi teme de interes comun de pe agenda europeană. Având în vedere ataşamentul pro-european al celor două ţări, a fost subliniată necesitatea unei cooperări bilaterale aprofundate, care să contribuie la consolidarea în continuare a proiectului european, mai arată sursa citată, scrie Agerpres.

O altă temă de actualitate discutată a fost migraţia, Italia fiind unul dintre statele europene cele mai afectate de acest fenomen. Ministrul Afacerilor Externe a evocat sprijinul României şi solidaritatea cu statele care se confruntă cu migraţia în prima linie, cei doi oficiali reafirmând că cea mai bună soluţie este tratarea cauzelor migraţiei în statele de origine, precizează MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel