Întrebări Referendum 2019. Șerban Nicolae: ''Totul este de un ridicol absolut. Vor să paraziteze alegerile europarlamentare''

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a relatat la Antena 3 despre situația ridicolă în care este pus electoratul român, cu privire la întrebările de la referendumul pentru justiție din 26 mai, organizat simultan cu alegerile europarlamentare. 

Pentru ceea ce se pune în discuție nu era nevoie de două întrebări. A avut nevoie de atâta timp să conceapă două intrebări inepte. Era suficient să întrebe dacă electoratul român este  de acord cu o eventuală revizuire a Constituției. O singură întrebare cu mai multe subpuncte. Însă, totul este de un ridicol absolut. Eu cred că stăpânii lui Traian Băsescu, aceeași ca și în cazul lui Iohannis, nu au imaginație și merg pe aceleași rețete. Nu contează alegerile europarlamentare, vor să paraziteze alegerile europarlamentare cu o discuție inutilă despre lucruri care țin despre revizuirea Constituției. Pentru ei nu este foarte grav să ai o faptă de pedofilie, de trafic de persoane, de sclavie, de trafic de droguri, de omor deosebit de grav.    Este singura speranță a lor că ar mai putea să schimbe ceva, în contextul în care, până acum, PNL apelează la argumentul electoral al bâtei și al plângerilor penale, iar cei ai lui Cioloș și Barna cu interdicția asupra tuturor adversarilor politici, pușcărie, interdicție, o formula de nazism modern.   a concluzionat Șerban Nicolae, la emisiunea Esențial.

Potrivit anunţului făcut de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, cele două întrebări pentru referendum sunt:

 

1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"

 VEZI ȘI  Întrebări referendum 2019. Remus Borza aruncă BOMBA din Constituție


VEZI ȘI: Iohannis, întrebări referendum 2019. Bolcaș, mesaj exploziv. Ce face pe 26 mai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel