EXCLUSIV  Unde fugea de presă procurorul Zăvoianu, la ieșirea de la SIIJ

Procurorul Zăvoianu
Procurorul Zăvoianu

Secția Specială pentru infracțiunile din justiție (SIIJ) a început urmărirea penală in rem în cazul crimelor din Caracal. Primele cercetări vizează neglijența în serviciu în privința apelurilor la 112. Audierile au început cu prim-procurorul Parchetului din Caracal, Cătălin Zăvoianu, care a rupt-o la fugă din fața presei, cu o foaie de hârtie în cap. 

Chiar dacă nu a vorbit cu jurnaliștii, scena părând una din filmele mute cu proști, corpul atletic al procurorului maratonist a dat răspunsuri nonverbale la aproape toate întrebările importante pe care ar fi vrut să le punem.


Unde vă grăbeați așa dle prim-procuror Cătălin Zăvoianu? O întrebare celebră, repetată de col. Virgil Vochină la TVR tuturor vitezomanilor, în anii 90, rămâne actuală și azi, în cazul Zăvoianu.


Trei ipoteze:


-se grăbea la biroul său, să nu mai piardă nicio secundă în lupta cu crimele, violurile, răpirile și, pe locul trei, infracțiunile economice. S-a văzut ce repede se mișcă oamenii legii din Caracal. Ei nu merg, aleargă de la o cercetare la locul faptei la alta, fug de la Parchet la tribunal și mai spre seară o zbughesc acasă , unde citesc tratate de interpretare a Constituției, în timpul liber. Cum nu există iepure care să se plimbe, nici procuror în Caracal meregând la pas nu ai să vezi.


-alerga să se înscrie în Asociația "Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" (AMASP), ca să fie și el apărat cu date din anchetă, ca colegul(sic!) Popescu, păzitorul porții lui Dincă pe timpul nopții.


-alerga să își înșface pensia de zeci de mii de lei, absolut meritată date fiind performanțele sale profesionale. Dacă SIIJ va constata că ele nu există, poate primi o rentă viageră, ca orice campion la atletism (am văzut cum o tulise după ce presa i-a dat startul , nu-l mai prindeau nici Maricica Puică, nici Gabi Szabo până la linia de final).

Cât privește foaia pe care o ținea desupra capului, de bună seamă că era pentru protecția fizicului, nu a imaginii, așa cum v-ați fi gândit, tot văzând infractorii ieșind de la audieri cu haina trasă pe ochi. Procurorii din Caracal descoperă răpitorii și criminalii în serie, bazându-se pe micile celule cenușii din creier, ca Hercule Poirot. De aceea, trebuie să le protejeze de insolație, eventual cu o foaie de hârtie, aproape la fel de eficientă ca un coif din ziar.


Plecând de la această bucată de hârtie, care-l individualizează pe noul campion la 400 metri plat, Cătălin Zăvoianu, neputând să-i spunem Talpă-Iute, din cauza rimei (n-a prins pe nimeni, până acum), nici Procurorul Ploii (era senin sticlă), propun să-I numim Procurorul Foii (...de hârtie din cap).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel