Întrebarea zilei după ”răpirea” de la Ministerul Justiției

Ministerul Justiției
Ministerul Justiției

Astăzi, 20 februarie, Cristian Dide distribuie un video realizat în fața Ministerului Justiției, care arată cum au fost ridicați de către jandarmi cei care au aruncat cu ketchup pe clădirea Ministerul Justiției. Imaginile sunt șocante. 

Protestatarii vandalizează clădirea Ministerului Justiției și apoi se spală pe mâini, la propriu și la figurat, neasumându-și până la capăt gestul, poziționându-se ca niște victime în fața celor care-i mai cred în live-urile de pe Facebook. 

Oamenii pașnici și găletușele de ketchup


În descrierea filmării publicate, sursa care a realizat respectivul video scrie că protestatarii deja cunoscuți sunt ”niște oameni disperați”, care, nevinovați fiind, au aruncat și ei cu două ”gălețuse de ketchup în fața unei OUG”, vorbind la nivel simbolic. În realitate, au vandalizat clădirea unui minister și acest lucru se pedepsește conform legii. Nu e nimic abstract, iar legea e valabilă pentru toți.  În continuare, se scrie că cetățenii au fost răpiți de forțele de ordine, dar și că nu a ieșit nimeni din Minister să discute cu ”cetățenii supărați, dar foarte pașnici”.

Dide cere ajutor financiar

Cireașa de pe tort este chiar Dide, unul dintre protestatarii ”răpiți” de jandarmi, care scrie pe Facebook, în această dimineață, că ”asta se întâmplă în România”, bineînțeles, ”fraților”. Continuă, într-un mod neașteptat, prin a spune că ”avem nevoie de ajutorul vostru”. El susține că sunt din ce în ce mai puțini. În realitate, doar ei au mai rămas. Dar să trecem peste acest detaliu irelevant, doar nu numărăm protestatarii. Ce e mai important abia acum urmează. Cristian Dide cere ”ajutor financiar”, pentru a putea ”susține protestele de stradă”. 

Pentru ce are nevoie Dide de ajutor financiar? Evident, protestatarii nu sunt plătiți, ei ies în stradă din spirit civic, pentru a apăra țara de Guvernul corupt. Totuși, rămâne o întrebare: cum ar putea ajuta banii susținerea protestelor de stradă? Să cumpere ketchup? Vopsea? Cuțite?  


(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel