EXCLUSIV  Întrebare după atacurile din PSD la Dragnea. Măsurile promise, în viziunea ”noului PSD” sau din epoca ”PSDragnea”?

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, a fost prezent la DCNews.ro, în studioul redacției din care a fost transmisă o emisiune LIVE, care s-a axat pe măsurile pe care le avea în plan liderul PSD. 

După pierderea alegerilor europarlamentare, la doar o zi, Liviu Dragnea a fost condamnat  la închisoare cu executare, pentru următorii trei ani și jumătate. În urma condamnării, lideri ai PSD au dat vina pe ”PSDragnea” de eșecul din alegeri și au vorbit despre noul PSD, care se pare că va fi schimbat ca viziune față de PSD-ul condus de Liviu Dragnea. Cu toate acestea, în campanie, liderul PSD a promis măsuri bune pentru români. Întrebarea care se ridică acum este dacă aceste măsuri continuă să fie în viziunea noului PSD sau intră în istoria ”PSDragnea”. 

 Iată măsurile promise de Liviu Dragnea în emisiunea DCNews: 

- Legea împotriva dublului-standard: ”Odată legea aprobată, o să vedeți că măsurile vor fi foarte dure.” spunea Liviu Dragnea în interviul acordat DCNews în ultima zi de campanie electorală. Totodată, fostul lider al PSD a mai precizat că purtase discuții cu ANPC și ANSVSA, care au primit fonduri însemnate să-și facă laboratoare pentru a verifica alimentele și trasabilitatea, pentru a se verifica de cât timp este congelată carnea, de exemplu. 

- Mai multe produse românești pentru români a fost o altă sugestie a lui Liviu Dragnea, care a dat exemplul prietenului său care a mers în vacanță în Franța și a constatat că 95% din produse erau fabricate în Franța. 

- Eliminarea impozitului pe subvenție în agricultură, adică aproape un milion de euro care rămâne la fermieri. Subvenția e de 10%. ”De la 1 ianuarie 2020, subvenția să nu mai fie impozitată” era un sprijin anunțat de  Liviu Dragnea pentru agricultorii români. 

- ”Să începem să sprijinim pentru a se dezvolta capacitatea de prelucrare în România” era o altă măsură promisă de Liviu Dragnea, astfel încât grâul să nu mai ajungă în străinătate și să se întoarcă în România sub diferite produse. Fostul lider al PSD anunțat program de stimulare a fermierilor care aleg varianta de a merge și pe producție

- Gratuit centrale termice plus instalația de încălzire pentru producătorii de roșii, pentru a mânca și-n lunile de iarnă legume românești. Extinderea programului pentru producția de castraveți, ardei iute și capia, gogoșari, ardei gras. ”Mergem și la fasole verde, cartofi, dar și la pepeni.” anunța Liviu Dragnea, subliniind că, în mod sigur, românii vor alege produsele din România, cu gust, în detrimentul celor venite din străinătate. 

- Liviu Dragnea a precizat că statul român are dreptul să-și capitalizeze o bancă românească pentru dezvoltarea țării, cu referire la CEC Bank

- ”O familie, o casă”, discutat de Liviu Dragnea cu Darius Vâlcov, ridicând semne de întrebare cu privire la condițiile din ”Prima Casă”, pentru a fi condiții mai bune de locuit.  Printre măsuri: Mărire până la 570.000 valoarea casei, ruperea barierei de 3.000 de lei venituri maxime, venituri până la 12.000 de lei, dobândă fixă în lei, limită de vârstă până la 55 de ani, dobând între 0,9% și 5,5%. 

- Prevedere pentru ca-n România să se discute doar despre prețuri în lei, inclusiv contracte în lei, nu în euro, nici la cursul euro. Toate contractele din România, redactate și semnate în moneda națională. 

- Construcția autostrăzii Ploiești-Brașov. A fost desemnat constructorul, consorțiu chinezo-turc. Autrostrada Sudului, finalizare documentație. ”În România încep în forță lucrările la autostrăzi” a spus Liviu Dragnea. 

- ”Portul Constanța va deveni unul dintre cele mai importante porturi comerciale din Europa. Cât suntem noi la guvernare, nu-l ia nimeni”, a precizat Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel