Între chin și amin intră în cinematografe

Filmul „Între chin și amin", regizat de Toma Enache, filmul tribut adus celor care au cunoscut suferința în închisorile comuniste, va avea premiera de gală în data de 1 octombrie 2019, la Cinema Pro, de la ora 19:00, urmând să fie lansat în cinematografele din București și din țară începând cu 4 octombrie. 

Premiera de gală va avea o serie de invitați de seamă: Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Adina Buzatu, Nicolaie Margineanu, Lucia Hossu Longin, Ioan Carmazan si multi altii.

„Puține filme reușesc să surprindă adevărata dimensiune a răutății umane. Ultimul secol a fostmarcat de cele mai negre episoade din istoria umanității, în care s-au petrecut lucruri oribile, greu de conceput de mintea umană. Oamenii însă au reușit să le facă față, devenind, uneori, chiar mai tari în credință. Un hibrid între dramă și film istoric, ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, regizat de Toma Enache, este povestea, filmată cu măiestrie, a unui contrabasist care, după reîntoarcerea în țară, este arestat de regimul comunist și ținut captiv într-o închisoare în care deținuții sunt supuși unui proces de reeducare prin tortură. Personajul principal parcurge un adevărat Drum al Crucii, care, în loc să-i stârpească credința creștină, i-o întărește. Jocul actorilor este autentic iar distribuția, inspirat aleasă, reușește să redea fidel suferința personajelor. Imaginea și montajul sunt foarte bine realizate iar regia conferă filmului anvergura une producții cu buget mare. S-a muncit mult pe partea de scenografie, unde decorul și costumele se evidențiază prin acuratețe și calitate. În concluzie, spectatorul se găsește în fața unui excelent film artistic, cu o valoare istorică incontestabilă, realizat cu gust, emoție și măiestrie, de un regizor experimentat." (recenzie Rome Prisma Independent Film Awards)

Desemnat BEST FEATURE FILM la European Cinematography Awards (luna august) si selectat în cadrul Rome Prisma Independent Film Awards, „ÎNTRE CHIN ȘI AMIN " este o veritabilă lecție de credință și supraviețuire.

Trailer:

În rolurile principale îi puteți vedea pe Vali V. Popescu, Constantin Cotimanis, Ana Parvu, Kira Hagi. Din distribuție mai fac parte: Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crișan, Ștefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuță, Adrian Anghel, Daniel Nițoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Dorin Zachei, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Tașcu Lala, Vlad Buzea.
Cu participarea extraordinară a actorilor: Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.

Între chin și Amin este realizat din fonduri private și orice intenție de a sprijini drumul lui prin țară este bine-venită. Donațiile se pot face pe site-ul www.lasteaua.ro, la secțiunea donații. Între chin și amin va fi distribuit de La Steaua Film Studios, anunță organizatorii într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel