Intrare gratis la Muzeul Astra din Sibiu

Vizitatorii îmbrăcaţi în ii sau cămăşi tradiţionale vor intra gratis, de vineri până duminică, în Muzeul ASTRA, unde va fi sărbătorită Ziua Universală a Iei.

Ziua Iei va reuni, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, 20 de ateliere meşteşugăreşti, ateliere educaţionale, un târg de ii şi obiecte tradiţionale, plimbări în ie cu cele mai cochete biciclete, prezentări de ii, momente folclorice şi un concert pe scena de pe lac, susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit.

,,Ia este costumul de intrare în lumea magică a poveştilor şi legendelor noastre. Este la modă în întreaga lume, mulţi o poartă, dar cu siguranţă sunt mulţi şi cei care nu ştiu de unde provine acest obiect vestimentar. De aceea continuăm să organizăm acest eveniment la Muzeul ASTRA fiindcă ne dorim ca lumea să cunoască îndeaproape ia şi legendele ei chiar de la cei care duc mai departe această tradiţie', a declarat Ovidiu Baron, director general adjunct al Muzeului ASTRA.

Printre atelierele interactive organizate pe tot parcursul evenimentului se află şi unul de îngrijire a iei, dar şi un atelier de cosiţe împletite, cununiţe şi obiceiuri de Sânziene.

[citeste si]

De asemenea, sâmbătă, 24 iunie, va fi organizat concursul ,,Salvează o Ie', întrecere în care cei înscrişi vor prezenta iile din colecţiile proprii, cu tot cu povestea lor (cât sunt de vechi, din ce zonă etnografică provin, cum au ajuns în posesia lor, când le poartă). Un juriu alcătuit din specialişti şi creatori populari va stabili care este cea mai frumoasă ie şi cea mai frumoasă poveste.

Duminică, 25 iunie, ora 12.00, la ieşirea de la Sfânta Liturghie, în zona Bisericii din Bezded, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, va deschide Hora de Sânziene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel