Interviu pentru DNA. Mariana Alexandru: De ce am plecat de la DNA! Mi s-a cerut IMPERATIV

Procurorul Mariana Alexandru, candidat la şefia DNA a povestit momentul în care i s-a cerut să plece de la Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Procurorul Mariana Alexandru a declarat, în cadrul interviului pentru şefia DNA, că i s-a cerut imperativ să plece de la Direcţia Naţională Anticorupţie în urmă cu câţiva ani. 

"Sunt extrem de bucuroasă că astăzi, pentru prima dată în cariera mea, am ocazia să vă spun de ce am plecat de la DNA. S-au vehiculat foarte multe lucruri în spaţiul public şi nu mai vreau să las lucrurile acestea să-mi afecteze cariera mai departe. În toamna anului 2014 conducerea DNA m-a chemat într-un spaţiu oficial şi mi-a cerut imperativ să plec, invocând anumite disfuncţionalităţi pe care eu le-aş fi generat în dosare importante soluţionate. Am cerut explicaţii, normal. Mi s-au refuzat categoric. Nu am ştiut conţinutul acelor disfuncţionalităţi.

În momentul în care conducerea DNA îţi aduce aceste acuzaţii, singura soluţie era să faci un pas în spate, pentru că vulnerabilizam instituţia, îmi vulnerabilizam dosarele foarte importante pe care le făcusem sau le aveam în curs şi nu în ultimul rând aş fi suferit prejudicii de imagine uriaşe. Nu aş mai fi reuşit să şterg etichetele care în mod gratuit mi s-ar fi pus.

După patru ani am primit de la DNA o soluţie de clasare, pe temei juridic fapta nu există. (...) Acuzaţiile erau că ar fi dispărut elemente din dosare (ale lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea). Dacă atunci mi s-ar fi permis să ofer explicaţii, acest dosar nu ar fi existat. Partea cea mai dureroasă pentr mine e că nu a fost o sesizare din oficiu, a unui cetăţean, ci a fost o sesizare internă şi ar fi trebuit să fiu întrebată", a declarat Mariana Alexandru.

"În cei nouă ani la DNA nicio persoană trimisă de mine în judecată nu a fost achitată"

"În cei 9 ani în care am activat la DNA, am ocupat şi funcţii de conducere. Am fost procuror şef serviciu şi, ulterior, am condus din poziţia de procuror-şef adjunct ambele secţii operative ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În ceea ce priveşte calitatea activităţii mele, vreau să vă spun că în cei 9 ani de activitate la Direcţia Naţională Anticorupţie nicio persoană dintre cele pe care le-am trimis în judecată nu a fost achitată definitiv de instanţele de judecată şi acest lucru este valabil pentru întreaga carieră", a mai declarat Mariana Alexandru, la interviul susţinut pentru numirea şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, desfăşurat la Ministerul Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel