Interviu eveniment la TVR cu Alex Kozinski, magistratul care l-a înfrânt pe Trump

Alex Kozinski, singurul magistrat de origine română din Statele Unite, va discuta, duminică, într-un interviu eveniment la TVR 1, despre combaterea corupţiei, un subiect de actualitate în țara noastră. Alex Kozinski este unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel din San Francisco, care a decis să respingă ordinul executiv al lui Donald Trump de a interzice temporar accesul cetăţenilor a şapte ţări musulmane pe teritoriul Statelor Unite.

Fost preşedinte al Curţii de Apel nr. 9, cea mai mare din SUA, unde a fost numit de preşedintele Ronald Regan înainte de 1990, magistratul Alex Kozinski va fi invitatul jurnalistului TVR Claudiu Lucaci la emisiunea „Ultima ediţie", pe 19 februarie, de la 14.30, potrivit tvr.ro.

Interviul este urmat de o discuţie cu unul dintre cei mai cunoscuţi practicieni ai dreptului în România, avocatul Gheorghe Piperea, care va trasa profilul pe care ar trebui să-l aibă viitorul ministru al Justiţiei din ţara noastră. Pe parcursul discuţiei, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătoarea Andreea Ciucă va face, printr-o intervenţie telefonică, o evaluare a sistemului judiciar şi a vulnerabilităţilor, respectiv acuzaţiilor aduse acestuia.

Pe parcursul emisiunii, telespectatorii TVR 1 pot interacţiona cu moderatorul şi invitatul său prin intermediul paginii de Facebook a Ştirilor TVR.

Alex Kozinski a fugit cu părinţii săi evrei din România comunistă în anul 1962. După cinci ani petrecuţi la Baltimore, familia Kozinski s-a mutat în California, stabilindu-se în zona Los Angelesului, unde tatăl lui Alex, Moses, a deschis un magazin, iar Alex a ajuns să urmeze cursurile UCLA.

După câţiva ani petrecuţi în avocatură, românul ajuns în Statele Unite a lucrat pentru judecătorii de la Curtea Supremă, urmând ca apoi să fie numit de preşedintele Ronald Reagan judecător la Curtea de Apel din San Francisco, în 1985.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel