Intervenţiile după apelurile false la 112, suportate de apelanţi. Decizia Comisiei de Apărare

Apel 112
Apel 112

Costul apelurilor false la 112 vor fi suportate de apelant, a decis Comisia de Apărare din cadrul Senatului, după numărul tot mai mare de apeluri nefondate la numărul unic de urgenţă. 

"O persoană care a făcut un apel abuziv şi s-a pus în mişcare tot ce ţine de 112, personal şi tehnică, persoana respectivă să suporte contravaloarea tuturor acestor cheltuieli. Mie mi se pare firesc, poate că şi asta va duce la o diminuare a acestor apeluri", a afirmat senatorul USR Nicu Fălcoi, membru în Comisia de apărare.

Cartele prepay, vândute şi fără buletin

El a afirmat că în cadrul Comisiei a fost eliminat articolul care prevedea cumpărarea cartelelor pre-pay doar pe baza actului de identitate, amendament care are ca justificare lipsa siguranţei manipulării datelor cu caracter personal. Fălcoi a precizat că a susţinut în comisie menţinerea acestui articol în textul ordonanţei.

"Cert este că nu am fi prima ţară din Europa în care acest lucru se practică, sunt opt sau nouă ţări unde cartelele se vând doar pe baza actului de identitate şi eu cred că s-ar diminua foarte mult apelurile false", a spus Nicu Fălcoi. Ordonanţa va intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de prim for sesizat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel