Intervenţii în localităţile lovite de inundaţii

Inundații. FOTO: ISU Bihor
Inundații. FOTO: ISU Bihor

Misiunile angajaţilor MAI continuă în judeţele afectate de inundaţii până la normalizarea situaţiei din teren.

În judeţele aflate sub avertizări sau atenţionări de fenomene meteorologice şi hidrologice periculoase, sunt în serviciu operativ pregătiţi să intervină în sprijinul comunităţilor şi al autorităţilor locale peste 20.000 lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 8.600 de mijloace tehnice.

Pentru gestionarea situaţiei, la nivel central, au fost întreprinse măsuri pentru monitorizarea şi coordonarea situaţiei din teren prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, care cooperează permanent cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

În ultimele 24 de ore, au fost emise peste 30 de avertizări şi atenţionări 



În ultimele 24 de ore, au fost emise peste 30 de avertizări şi atenţionări de fenomene meteorologice severe. Astăzi, la ora 10.00, a intrat în vigoare o nouă atenţionare de Cod Galben cu valabilitate până la ora 23.00 ce vizează instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate în Banat, Crişana, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi nordul Moldovei, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zonele de munte. De asemenea, este în vigoare o informare meteorologică pentru intervalul 05 iunie, ora 10.00 - 07 iunie, ora 23.00 de instabilitate atmosferică temporar accentuată în toate regiunile.

Totodată, sunt în vigoare avertizări hidrologice de cod portocaliu şi galben pe mai multe sectoare ale Dunării care vizează depăşirea cotelor de apărare, precum şi pe cursurile de apă din sudul şi sud-estul ţării, existând risc crescut de inundaţii.

La nivel teritorial au fost activate grupele operative de la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din 26 judeţe, iar acolo unde s-a impus s-au luat măsuri pentru activarea Centrelor Judeţene de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, precum şi pentru transmiterea unor mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 8 judeţe (AB, AR, BT, BZ, CT, GL, TL şi VS)

159 de localităţi afectate



Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate efecte la nivelul a 159 localităţi din 28 judeţe şi municipiul Bucureşti, fiind afectate 240 case, 82 beciuri/subsoluri, 690 curţi, 57 anexe gospodăreşti şi 5 clădiri aparţinând unor instituţii publice şi 5 ale unor operatori economici, precum şi 21 străzii.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe 7 drumuri naţionale (DN 10/BZ, DN 24D/GL, DN 28/IS, DN 28A/IS, DN 28 B/IS, DN 17B/NT şi DN 2/VN) şi 7 drumuri judeţene (DJ 708/AR, DJ 282/BT, DJ 297/BT DJ 100H/BZ, DJ 668A/HD, DJ 208/SV şi DJ 205/VN) din cauza alunecărilor de teren produse, acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil. 
La acest moment, circulaţia rutieră este deschisă pe toate drumurile menţionate mai sus, dar traficul rutier este blocat pe 1 drum naţional (DN 73D/AG) şi 2 drumuri judeţene (203K/BZ, DJ 205D/VN), iar pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti a fost deviat din cauza acumulării apei.

Circulaţia feroviară a fost afectată temporar pe 2 tronsoane de cale ferată (Chirleşti - Pătârlagele/BZ şi Bârlad/GL). 
Structurile MAI de la nivel central şi teritorial monitorizează în permanenţă situaţia la nivelul ţării, în judeţele afectate de condiţiile meteo şi hidrologice, astfel încât intervenţiile să se facă în mod coordonat în funcţie de necesităţile cetăţenilor şi de pericolele semnalate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel