International Business Forum. Negrescu: Avem nevoie ca vocea României să fie auzită

România are nevoie ca 'vocea' ei să fie auzită 'acolo unde se iau decizii importante', preşedinţia Consiliului UE de anul viitor fiind o porotunitate pentru prezentarea ofertei economice, a declarat, joi, ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la International Business Forum.

'Mediul de afaceri românesc se confruntă cu o concurenţă puternică, dar mai ales trebuie să găsească mijloacele prin care îşi poate creşte competitivitatea şi mai ales noi, decidenţii, să găsim soluţiile prin care aceste oportunităţi oferite de piaţa internă să ajungă la dumneavoastră', a spus oficialul român. Negrescu a apreciat că 'potenţialul pieţei interne şi a deciziilor uneori luate la nivel european este unul uriaş'. 'Este important pentru noi astăzi să conştientizăm că avem nevoie de un plus de dinamism, un plus de prezenţă în ceea ce înseamnă procesul decizional de la Bruxelles, în procesul decizional european', a spus el.

Oportunitate pentru  România

El a descris preşedinţia română a Consiliului UE de anul viitor ca fiind 'o excelentă oportunitate în a vorbi despre oferta noastră economică atât cu partenerii europeni, cât şi dincolo de această piaţă unică'. 'În definitiv, avem nevoie ca vocea României, şi aici aş include, evident, mediul de afaceri, să fie auzită acolo unde se iau deciziile importante care afectează o bună parte din legislaţia naţională', a punctat oficialul român. International Business Forum reuneşte, timp de două zile, joi şi vineri, la Palatul Parlamentului, membri ai Executivului român, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel