EXCLUSIV  Interdicție pusă maghiarilor de 1 Decembrie. Dan Dungaciu: Un fapt fără precedent! Ofensa este maximă - VIDEO

Problemele din politica externă cu implicații în politica internă a României au fost subiectele dezbătute de analistul Dan Dungaciu, într-un interviu exclusiv.

Analistul Dan Dungaciu a explicat de ce Ziua Națională a României este ignorată de maghiari, într-un interviu pentru DC News:

”Ar fi de urmărit interdicția pe care, cu ani în urmă, domnul Viktor Orban a pus-o maghiarilor de a participa la recepția de Ziua Națională a României, la ambasada noastră de la Budapesta. Mai este în vigoare. În pofida a tot ce s-a declarat pe la București, interdicția este în vigoare. Pentru că, de 1 decembrie, niciun oficial maghiar nu a participat la recepția oferită de Ambasada României în capitala Ungariei, pe 1 Decembrie 2019”, a precizat analistul.

E o interdicție care împlinește trei ani, pe care a anunțat-o ministrul Szijjarto. Este un fapt fără precedent! Nici când tensiunile din SUA și Iran erau la culme, nici atunci Iranul nu-și permitea să nu trimită un diplomat, sigur de rang mai mic, să participe la sărbătoarea națională a Statelor Unite. Pentru că sărbătorile naționale sunt expresia cea mai amplă, explicită chiar, a prezenței unui stat străin pe teritoriul tău național. Dacă nu faci asta, dacă nu participi, ofensa este maximă.

Sărbătorile naționale nu sunt în totalitate consensuale” a mai spus Dan Dungaciu, el venind cu mai multe explicații despre aceste evenimente, dar și despre altele cu implicații la nivel european și mondial, în interviul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel