Întârzie pensiile în ianuarie. Vasilcoiu, mesaj de la un director CJAS: Număr record de restanţe

Cristian Vasilcoiu a lansat noi critici la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru, şi a arătat un mesaj primit de la un director liberal al unei case judeţene de pensii, în care se vorbeşte despre întârzierea la plata pensiilor pe luna ianuarie. 

"Am primit acest mesaj, acum, de la un director PNL-ist de casă județeană de pensii:

'Atunci când a luat hotărârea de a acorda zile libere în sistemul de stat, Guvernul Orban a omis că plata pensiilor începe cu data de 1 a lunii, chiar dacă unitățile Trezoreriei Statului au lucrat și pe 27 decembrie. În afară de ceilalți bugetari, termenele prevăzute de lege, de 45 de zile, nu au bucurat funcționarii caselor județene de pensii, deoarece termenele au fost, din nou, depășite, astfel că ministra se va bucura cu un nou număr-record de restanțe! Puse fix în spinarea celor care lucrează aceste dosare.

Față de o lună obișnuită, plata pensiilor se va decala cu 5-7 zile, până cel mai târziu, pe 22 ianuarie'", se arată în mesaj. 

Violeta Alexandru, criticată

"'Colac peste pupăză, spre finalul zilei de lucru de azi, Președintele CNPP somează printr-un e-mail, ca viramentele să fie făcute mâine, 9 ianuarie, lucru-nespecificat de nici una dintre convențiile încheiate de CNPP cu băncile comerciale. În mod normal, viramentele pleacă către bănci cu 2 zile lucrătoare înainte de data alimentării conturilor, respectiv, 14.

Luni, 6 ianuarie, nu au putut fi retrași bani din Trezoreria Statului, pentru că nu au fost deschise file de buget. În toate CJP-urile au fost plătite sume-RECORD astăzi, din programările primelor zile lucrătoare din 2020.

Pentru majoritatea Caselor de Pensii, devansarea plății în conturi bancare a presupus rechemarea funcționarilor la birou și rămânerea lor în serviciu, până spre orele 21. Dacă ai dat-o în bară cu zilele libere, degeaba te dai fată-mare'.

Doamna Violeta Alexandru, tu erai cea care se dă fata-mare!", a scris Cristian Vasilcoiu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel