Întâlnire Trump-Moon înaintea summitului Trump-Kim. S-a făcut anunțul

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi omologul său american Donald Trump s-ar putea întâlni înaintea summitului istoric SUA-Coreea de Nord care ar urma să aibă loc în mai sau iunie, a indicat miercuri preşedinţia de la Seul.

Posibilitatea unei întâlniri Trump-Moon a fost evocată în timpul discuţiilor avute marţi la Washington de Chung Eui-yong, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, cu omologul său de la Casa Albă, John Bolton.

'Ei au convenit că preşedintele Moon şi preşedintele Trump vor avea o convorbire telefonică imediat după summitul Coreea de Sud - Coreea de Nord şi vor discuta despre rezultatul summitului', a declarat purtătorul de cuvânt al lui Moon, Yoon Young-chan, într-un briefing de presă. 'Ei au convenit, de asemenea, să insiste pentru o întâlnire între cei doi preşedinţi înaintea summitului SUA-Coreea de Nord', a adăugat purtătorul de cuvânt de la Seul.

[citeste si]

Coreea de Sud şi SUA vor continua să colaboreze strâns pentru a asigura succesul summiturilor separate ale preşedinţilor lor cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, a mai precizat el. Preşedintele american a indicat anterior că întâlnirea sa cu liderul nord-coreean va avea loc, probabil, în mai sau la început lui iunie. SUA vor urmări îndeaproape summitul intercoreean de vineri, care va preceda întâlnirea Trump-Kim. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel