Întâlnire Trump-Iohannis. Turcan: Iohannis să fie susținut, nu sabotat

 Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA trebuie să fie un semnal pentru toţi liderii politici de la Bucureşti, arătând că la revenirea în ţară şeful statului trebuie să fie susţinut şi nu sabotat în proiectele sale. 

"Vizita preşedintelui Iohannis marchează momentul de vârf al relaţiilor româno-americane şi arată preţuirea SUA pentru un aliat statornic şi pentru un preşedinte care confirmă prin fapte că îşi iubeşte cu adevărat ţara. Ar trebui să fie un semnal clar pentru toţi liderii politici de la Bucureşti. Consecvenţa preşedintelui Iohannis în susţinerea valorilor democratice, protejarea instituţiilor şi a statului de drept sunt cele care au crescut respectul pentru România şi nu dublul limbaj, făţărnicia şi corupţia adversarilor preşedintelui", a declarat Turcan, vineri, pentru. 

Ea susţine că prin această vizită "România a intrat în altă ligă în ceea ce priveşte politica internaţională". 

Raluca Turcan subliniază că preşedintele Iohannis trebuie susţinut de forţele politice interne în proiectele pe care le urmăreşte. 

"Pentru România şi interesele sale nu este suficient ca preşedintele Iohannis să aibă astfel de acţiuni de politică externă bine închegate. Este important ca la revenirea în ţară să fie susţinut şi nu sabotat de forţele politice interne în proiectele pe care le urmăreşte. Acest efort are sens până la capăt în momentul în care partidele înţeleg să susţină cu adevărat ceea ce ar trebui să însemne sintagma de 'interes naţional', pe care unii, din păcate, au dus-o în derizoriu. Acest lucru presupune ca atunci când se vorbeşte de statul de drept şi domnia legii, de lupta împotriva corupţiei, de piaţa liberă şi mecanisme democratice, să nu fie simple formule retorice, ci elementele esenţiale ale comportamentului politic", conchide liderul PNL, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel