Întâlnire Dragnea-Grindeanu-Trump. Geoană, prima reacție

Mircea Geoană, fost ministru de Externe și fost lider al PSD, a comentat întâlnirea președintelui social-democraților, Liviu Dragnea, și a premierului Sorin Grindeanu cu președintele ales al SUA, Donald Trump. 

”E foarte bine, vă dau un exemplu: nu trecuse două zile de la victoria lui Trump că premierul Japoniei vine val-vârtej și îi face o vizită lui Donald Trump, în încercarea de a-l convinge cât mai devreme cu privire la relația de alianță între Japonia și America.  Nemții au un personaj care se ocupă de relația cu America - și l-a trimis pe acest ”Mister America” să se întâlnească cu echipa lui Donald Trump. Theresa May, premierul Marii Britanii, a vorbit la telefon cu Trump și l-a trimis pe principalul ei colaborator să vorbească cu principalul colaborator al lui Trump. Așa se joacă jocul. Este și un mic element de promovare, de imagine, și asta face parte din joc. Bravo lor, bine că s-au dus acolo, bine că au reușit să intre la acest nivel! Este un început de conversație și aștept ca ajunci când va fi o ocazie și președintele României, și președintele Camerei Deputaților, și premierul României, și alți demnitari români să stabilească relații cu omologii lor din America. Bravo lor! (...) 

Citește și: Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au luat masa cu Donald Trump. Fotografii din SUA

 

E un joc de profesioniști, și dacă Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu s-au dus și s-au văzut, chiar dacă au strâns oarecum o mână protocolară cu Donald Trump, e bine. Așa se joacă jocul, așa trebuie jucat, e un joc de influență, e un joc de acces”, a declarat Mircea Geoană în emisiunea moderată de Rareș Bogdan, ”Jocuri de putere”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel